Logo en symboliek van de staf met de slangen

Logo en symboliek van de staf met de slangen

Logo en symboliek van de staf met de slangen 1080 1080 Helemaal Mona

De staf die we kennen van Hermes, de Griekse God van de reizigers en de boodschapper van de goden, wordt vaak in verband gebracht met alchemie. De staf die hij in zijn hand heeft, staat symbool voor vrede, bescherming en genezing. De slangen hierin staan voor eenheid. De samenkomst van twee tegenpolen: het mannelijke lichtkanaal (Shiva) en het vrouwelijke lichtkanaal (Shakti). Het mannelijke stimuleert dynamiek, beweging en actieve creatiekracht. Het vrouwelijke stimuleert gevoeligheid, verinnerlijking, rust en kalmte.
Het logo draagt beide (tegen)polen in zich: een lichte goudgele kant en een donkere zijde. Het licht en de schaduw, de zon en de maan. Man en vrouw. Het scheppende en het ontvankelijke.

De slang staat symbool voor schepping, wedergeboorte, vernieuwing. De slangen die onderin het bekkengebied opgerold liggen, mogen ontwaken, zich oprichten en samenkomen in de pijnappelklier (het 3e oog). Op deze wijze zal het Kundalini vuur ontwaken in de wervelkolom en zowel het aardse als het hogere/ hemelse bereiken.

Back to top