Rapé ceremonie

Wat is Rapé?

Rapé (uitgesproken als hapee) is een mix van tabak, alkalische (basische) assen en andere geneeskrachtige planten. De alkalische assen worden toegevoegd om extra balans te creëren in degene die de rapé ontvangt. Rapé werd oorspronkelijk gebruikt door Braziliaanse inheemse stammen.

Door het gebruik van de rapé voel je je lichter worden in je hoofd en daarna voel je je weer meer geaard. Je staat daarna steviger in je schoenen. Jouw intuïtie wordt vergroot en daardoor kun je dus beter gefundeerde keuzes maken. Niet alleen op basis van jouw intuïtie natuurlijk, maar gecombineerd met een helder hoofd en denkvermogen. Je kunt hierdoor een dieper en intenser contact ervaren met de ‘Spirits’, het hogere en jezelf. Rapé zorgt ervoor dat je in één klap in een diepe meditatieve staat wordt gebracht, waardoor alle gedachten stil vallen. Jouw lichaam kan extra ontspannen.

Rapé ceremonie

Tijdens deze ceremonie ontvang je meerdere malen de rapé in verschillende variëteiten.

Rapé (uitgesproken als hapee) is een mix van tabak, alkalische (basische) assen en andere geneeskrachtige planten. Soms wordt er een noot of een zaad gebruikt. Meestal wordt de rapé gemaakt van nicochana rustica, wat een zeer krachtig tabak is.

Wat kun je verwachten?

• Ontvangst in veilige bedding
• Een cirkel van mensen
• Mooie sjamanistische muziek, waarvan een gedeelte live muziek.
• Een of meerdere deelronde(s).
• Afsluiting met een kopje thee met lekkers

Om de beurt wordt de rapé met de tepi (pijp) in beide neusgaten geblazen.

Het ene neusgat staat voor de vrouwelijke helft, en het andere neusgat voor de mannelijke helft. Door deze 2 lijnen in jezelf op te schonen, kom je door het medicijn meer in balans. Verbinding van het mannelijke (ratio) met het vrouwelijke (gevoel) en ook het hogere (spirits) met de aarde.
Er is voldoende ruimte om dit medicijn haar werk te laten doen voordat we doorgaan naar de volgende ronde.
Dit is een mooie gelegenheid om verschillende soort rapé van een Braziliaanse stam te ontvangen. Je zult merken dat het op sommige momenten wat oncomfortabel kan voelen. In eerste instantie kan je je zweverig of duizelig voelen en vervolgens juist weer heel gegrond. Tranen kunnen gaan stromen. Soms krijg je een inzicht. Het is een vuurmedicijn. Zweten hoort er wel een beetje bij. Naast de (fysieke) ongemakken ruimt het vooral veel balast op, wat je helderheid geeft.

Praktisch 

  • comfortabele kleding, verschillende laagjes
  • Begeleiding : Yourie Castricum en Mona van Weerdenburg
  • Thee en fruit is aanwezig

Tarief
(incl. 21% btw)

Dagdeel : € 75 p.p

Agenda

Kijk in de agenda voor mijn actuele aanbod.

Back to top