Sjamanisme

Wat is sjamanisme

Sjamanisme is mogelijk al ontstaan in de oude steentijd in Siberië en wordt als de oudste spirituele stroming op aarde beschouwd. Wetenschappers denken dat vanuit deze traditie alles is voortgekomen. In sjamanisme worden technieken gebruikt om contact te maken met de onzichtbare of spirituele wereld. Het sjamanisme is oorspronkelijk ontstaan in Mongolië en Oost-Siberië. Sjamanisme is gebaseerd op de veronderstelling dat de zichtbare wereld is vermengd met onzichtbare energieën die het leven van de levenden beïnvloedt. Het woord sjamanisme komt uit het Siberische Toengoezisch en betekent letterlijk: “hij/zij die weet”.

Medicijnmannen en vrouwen zijn in staat om via rituelen, diepe meditatieve trances contact te maken met hun hogere bewustzijn om zo heling te geven aan alles wat maar materie is. Mensen, dieren maar ook planten, stenen en alles wat tastbaar is. Volgens deze principes heeft alles bewustzijn en is alles vanuit dezelfde energetische wetten gecreëerd. Alles heeft een ‘spirit.

Is een Sjamanistische sessie iets voor jou?

Heb jij geestelijke of fysieke klachten dan is het raadzaam om langs te gaan voor een sjamanistische sessie. Je kunt denken aan klachten als:

  • angstklachten
  • burn-out
  • pijnklachten
  • vermoeidheidsklachten
  • stress en onrust
Back to top