Mona van Weerdenburg

Expect the unexpected. Because real life is beyond expectations and imaginations. Live it! Fully!

Mona van Weerdenburg

Expect the unexpected. Because real life is beyond expectations and imaginations. Live it! Fully!

Over mij

Ik ben nu op de plek waar ik steeds meer helderheid heb in waar het werkelijk over gaat. Mijn voorliefde voor echtheid is wakker geworden en ik zet er zoveel mogelijk voor in om dat daadwerkelijk te leven. Een authentiek en uniek bestaan te leven, waarbij het de kunst is om dat wat er altijd al is, waar te nemen, precies zoals het is. Een directe ontmoeting met de realiteit tot gevolg hebbend. 

Het besef reikt steeds dieper in mij dat het leven zelf vol risico’s is. Dat mijn persoon(lijkheid) graag wil weten en hier en daar zelfs wil vastklampen. Echt heel briljant. En ik merk dat controle steeds minder gaat werken. Om even in een metafoor te spreken. Controle is de andere kant van dezelfde medaille als “the let go”. Het los laten. Op het moment dat het kwartje gaat vallen, blijkt de hele medaille niet te bestaan. Wat er voor mij over blijft is de flow. Het stromen zelf. In mezelf, in mijn lijf, in mijn leven, in mijn relaties, in mijn werk, in het gezamenlijke veld en met anderen. Flow! Ik begin er steeds meer van te houden. 

In 2002 en 2003 reisde ik met de backpack door India en daar ben ik geïnspireerd geraakt door Osho en de Indiase cultuur. 

In India heb ik ontmoetingen gehad die ineens mijn potentieel zichtbaar en voelbaar maakten. Via meditatie en middels aanraking van mijn lichaam, dat de poort blijkt te zijn naar mijn ziel, is er een innerlijk weten ontwaakt. Dit neemt niet weg dat ik me nog steeds ontwikkel en sluiers van de geest en trucjes van het ego in mezelf waarneem. 

Het gaat er, wat mij betreft, om dat de energie in mensen weer gaat stromen, waardoor ze weer in de flow komen. Het werd mij helder tijdens mijn reis door Azië dat ik erg van mensen hou. Er is een oprechte interesse in wat mensen beweegt en wat het in mij doet. 

Graag neem ik je meer mee in mijn levenspad die mij naar dit punt heeft gebracht. Wat een immense reis heb ik inmiddels achter de rug. 

Wat achtergrond

Ik heb mezelf als een heel gevoelig kind ervaren, die erg van harmonie houdt. Ik ben in een klein dorp opgegroeid en door mijn ouders vrij rustig en redelijk beschermd opgevoed. Als ik terug blik, zie ik dat ik veel in tegenpolen heb geleefd. Hier en daar ook wel tot in het extreme. Het maakt mij gevoelsmatig een completer mens en een ervaringsdeskundige. Hoewel ik daar natuurlijk als kind zijnde niet zo mee bezig was, kan ik nu zien dat alles, en dan ook werkelijk alles ertoe heeft bijgedragen, dat ik nu ben, wie ik ben. Dat ik sta waar ik sta. Ik hou van het nieuwe, van (innerlijke) avontuur en niets spreekt vanzelf. Ook niet dat ik hier nu op aarde ben. Het leven met al haar facetten is één groot wonder. Ik had werkelijk geen idee wat voor potentie er in mij lag.

En in het kader van balans heb ik ook een hele avontuurlijke, ‘out going’ en expressieve tijd achter de rug. Een creatieve uiting daarvan was mijn liefde voor kleding. Ik heb jarenlang in de mode gewerkt als manager en visual merchandiser voor Mac & Maggie en MeXX. Heerlijk om in deze wereld steeds het maximale in mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Ik was echt goed in mijn werk en toch… was het tijd voor iets nieuws, iets totaal anders. 

Ik heb in het jaar 1999 mijn huis verhuurd, een rugzak gepakt en ben voor een jaar naar Zuidoost Azië vertrokken, waarin ik een half jaar in India verbleef. Hier ben ik meerdere malen teruggekomen. Daar is mijn spirituele reis begonnen met Vipassana meditatie en yoga in het Himalaya gebergte. Ik reisde met de vragen: Wie ben ik? Wat heb ik te zijn en te doen? 

Mijn interesse in Tantra, Indiase goeroes, massage, seksualiteit, bewustzijn en bewustwording was gewekt. In 2002 ben ik naar de Multiversity (ashram van Osho) in Poona (India) voor meditaties, workshops en massages gegaan. Er ging een wereld voor mij open. 

Wat mij boeit in Tantra is de fijngevoeligheid en de fijnmazigheid. Binnen Tantra mag je zo jezelf zijn. Het pad van Tantra is ook wel het authentieke pad. Dat maakt vrij. Het gevoel dat ik echt leef. Tantra is zo compleet, het onderzoekt alles. Wat mij betreft is ze het leven zelf. Heel bewust. Ik ervaar het van een hoge schoonheid dat ik mensen hierin mag begeleiden. Tantra heeft een diepe indruk op mij gemaakt, op een dusdanige wijze dat het mij heeft geïnspireerd om het zelf door te geven. Het uitdijen van energie waardoor we ons bewust worden van ons potentieel. 

In Australië heb ik een retreat intensive gedaan bij Darpan met verschillende plantmedicijnen. Wat ging dat diep. Stukken in mij vallen (definitief) af door verruiming in bewustzijn. De plantmedicijnen zijn dan mijn gids en leraar. This can be live changing! Momenteel begeleid ik nu zelf – geïnspireerd en gemotiveerd door Darpan – plantmedicijnreizen. Deze retraites en ceremoniën geef ik vooral samen met mijn geliefde Yourie in groepsverband door heel Nederland. Ook bied ik deze “reizen” aan voor koppels, besloten groepen en individueel (1 op 1) op verschillende locaties.

Sinds 2006 voer ik een eigen praktijk in Amsterdam voor therapie, massages, Tantra en medicijnreizen. Sinds 2014 heb ik een sfeervolle studio in Amsterdam. Zowel binnen Tantra als Sjamanisme bestaan er oude tradities, waarvan ik unieke combinaties maak en deze aanbied in de vorm van retreats. Naast mijn praktijk heb ik een bedrijf in coaching genaamd Inner Diamond Path.

You don’t have to become someone, you are already a masterpiece. 

Speel alsof het je laatste dag hier op aarde is!

Opleidingen en trainingen: HAVO, Detailhandel en textiel (3jr), Holos (4jr), ASPI (4jr), centrum voor Tantra (2jr), zweethutopleiding (2jr) , Ridhwan school (life time).

Inspiratie bronnen zijn: Osho,  Ramana Maharshi, Sri Nisargadatta Maharaj, Eckart Tolle, Carla, Remmelt, Naropa, Darpan, Anudas, Han, Indy, Yourie, Ojas, Almaas, Hans Laurentius, natuur, reizen en nog veel meer.  

Ultiem doel

Mensen inspireren om hun waarheidsgetrouwe potentieel te leven en ze wakker te maken in bewust zijn.

Back to top